6 Ocak 2017 Cuma

Canavarlar (End Canavarları)

 
        Minecraft yapı yapmak için mükemmel bir oyun  ancak Notch canavarları eksik etmemiş.

                      END CANAVARLARI VE 
                ÖZELLİKLERİ ;


          ENDER DRAGON;

       Sadece End'de ve doğal olarak 1 tane canlanır. 1.9 sürümünden itibaren birden fazla çağırılabilir. Oyuna eklenen ilk patron yaratıktır ölünce ejderha yumurtası düşürür. Ancak kıramazsınız. Yanına bir piston koyup ittirir veya TNT ile patlatırsanız düşer. Öldüğünde +90 level xp kazandırır(Yüksek level iseniz daha az düşer). Ejderha yumurtası süs olarak kullanılmaktadır şu ana kadar hiçbir özel kullanımı oyuna eklenmemiştir. 1.9'da kafası vardır,öldürülmesi daha zordur ve kristalleri demir parmaklık ile kapatılmıştır. Ayrıca Ender Ejderhası artık mor renkte bir top atar ve bunun içinde nefesi vardır. Ender ejderhası öldükten sonra dünyaya ve End'in diğer bölümüne giden portallar açılır. Dünyaya dönerseniz başlangıç noktasından başlarsınız. End'in diğer bölümüne giderseniz purpur ormanlarına veya End binalarına rastlarsınız. Bazı End binalarında Ejderha kafası ve Elytra kanatlarını bulabilirsiniz. İkisi de giyilebilir.

      WİTHER;

      Oyuna 1.4.5 sürümünde eklenen 2. patron yaratıktır. Ender ejderhasına nazaran kafataslarını fırlatır. Bir kafatası oyunculara 1-6 arası kalp götürmektedir (Zırhlara ve büyülerine göre değişebilir). Eğer kafatası bir canlıya isabet ederse normal veya zor modda Wither II efekti bulaşır. Mavi kafa vurlarak gönderilebilir. Mavi kafa Withere çarparsa bir süreliğine hareket edemez. Üç Wither İskeleti Kafatası ve Dört Ruh Kumu ile üretilir. İlk çıktığında patlama yaparak uçmaya başlar ve kuru kafa atar. Canı yarıya inerse yere iner, kalkan yapar ve oyunculara düz olarak saldırır. Fakat zırh efekti +5 eklenir . Bu oranda Ender Dragon'dan çok daha güçlüdür. Ölünce içinden Nether yıldızı düşürür. Bununla fener yaparak kendinize efektler ekleyebilirsiniz. Canlandığında gördüğü her canlıya saldırır. Yere indiğinde oklardan etkilenmez. Hayatta Kalma modunda yapmak için Nether'e gitmeniz gerekir. Ona saldırabilen yaratıklar sadece alaz ve shulker'dır.

         ENDERMAN;

                     Endermanlar 7 veya daha az ışık seviyesinde, endde 4'lü gruplar haline sık olarak, dünya ve netherda ise 1-4 arasında canlanır. Öldürürseniz 0-1 ender incisi ve 5 tecrübe düşürür. 20 kalp canı vardır. Eline bazı blokları alabilir ve Bilgisayar ve Mobil Sürümlerinde öldüklerine bu blokları düşürürler. Işınlanabilirler. Suyla temas halinde hasar alırlar. Gözüne baktığınızda, üzerine ok fırlattığınızda veya vurduğunuzda saldırır. Ender incisi fırlatılırsa düştüğü yere sizi ışınlar fakat 2,5 kalp hasar alırsınız. Ender incisinden ender gözü yaparsanız fırlatınca gittiği yeri takip ederek, end portalı bulursunuz. Portala ender gözlerini koyarak aktif edebilirsiniz. Endermanlar, kafanıza balkabağı takarsanız veya gözlerine bakmazsanız size saldıramazlar. Endermanlara elle ya da başka bir cisimle vururken gövdesine veya kafasına nişan alırsanız ışınlanır fakat ayağına nişan alırsanız ışınlanmaz. Ok veya başka bir atkı ile saldırmaya kalkarsanız kesinlikle ışınlanır ve size saldırmaya başlar. Endermitelara saldırırlar. Enderman sesleri aslında ters-çevrilmiş(hepsi değil) ve tizleştirilmiş İngilizce kelime veya kelime gruplarıdır.

                      SHULKER;

           Shulkerlar end binalarında canlanırlar. Öldürürseniz 0-1 shulker kabuğu ve 5 tecrübe düşürür. 15 kalp canı vardır. Kabuğu purpur bloğuna benzediği için kapalıyken fark edilmesi zordur. Kapalıyken oklardan etkilenmezler. Işınlanabilirler. Aynı anda sadece bir eksende hareket edebilen toplar atartlar. Toplar çarptılarında yükselme etkisi verir. Bu etki yavaşça uçmanıza sebep olur ve etki bittiğinde düşüp hasar alırsınız. Shulker Topları vurularak parçalanabilir. Saldırgan bir yaratık olmasına rağmen barışçıl zorluk derecesinde de bulunurlar ama saldırmazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder