17 Ocak 2017 Salı

Madenler

Minecraft 'ta kılıç,kazma,balta,çapa,kürek,kask,
pantolon...vb şeyler madenlerle yapılır.

  MADENLER;

   KÖMÜR;

   Yüzeyde veya dağlarda bulabileceğiniz gibi çoğunlukla mağaralarda bulabilirsiniz. Çıkarabilmek için elinizde en azından tahta kazma olması gereklidir. Çubuk ile birleştirerek (Çalışma masasında çubuk alta kömür üste gelecek şekilde) meşale elde edebilirsiniz. Aynı zamanda yemek pişirmek ve madenleri eritmek içinde kullanılır. Deniz seviyesinin (64. kare) üstünde bulunabilen tek madendir. Çoğu zaman 5 - 10 arası blok kümeleri halinde bulunsa da derinlere inildikçe 30’un üstünde kömür cevheri bir arada bulunabilir. Bir minecraft haritasında toplam taş miktarının %1.25’i kömürdür. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 29. karedir.9 Kömür ile kömür bloğu yapabilirsiniz.

DEMİR;
  Ne çok nadir nede çok fazla bulunan bir madendir. Deniz seviyesinin altında (0 - 64) görülebilir. Kırmak için en azından taş kazma gerektirir. Kırdığınız takdirde Demir Cevheri düşer. Kullanabilmek için Demir Cevherini fırında eriterek Demir Külçesi elde etmeniz gerekir. Pek çok minecraft oyuncusu el aletiolarak demir aletleri kullanmayı tercih eder. Sebebi ise diğer madenlerle kıyaslandığında bulunabilirliğinin daha rahat olması, dayanıklı olması ve neredeyse her madeni kırabiliyor olmasıdır. Bir minecraft haritasında toplam taş miktarının %0.72’si demirdir. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 35. karedir. Demir Golem yapmak istiyorsanız 36 tane demir külçesine ihtiyacınız vardır. 9 Demir ile demir bloğu yapabilirsiniz.

LAPİS LAZULİ;
 Çok işlevi olmayan bir madendir. 1.8 veriyonundan itibaren büyü masasında büyü yaparken

yapabileceğimiz büyü seviyesini ayarlar. Her büyü yaparken büyü masasına en fazla 3 adet lapis lazuli konulabilir. Sadece 0 - 32. blok yükseklikleri arasında bulunur. Kırmak için en azından taş kazma gereklidir. Kırıldığı takdirde 4 - 8 arası Lapis Lazuli düşer. Fırında eritilmesine gerek kalmadan direk kullanılabilir. Lapis lazuli 32. bloğun altında bulunup taş kazma ile çıkartılabilen tek madendir. Diğer bir kullanım alanı ise mavi boya olmasıdır. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 14. karedir. 9 Lapis lazuli ile lapis bloğu yapabilirsiniz.

ALTIN;
 Haritalarda 0 - 32 kare arasında, özellikle de en alttan 2-9 blok yükseklikte görülürler. Kırmak için en azından demir kazma gereklidir. Kullanabilmek için fırında eritip Altın Külçesine dönüştürmek gereklidir. Aynı zamanda Zombi Domuz Adamlardan düşen Altın Parçaları'ndan 9 tanesi birleştirilerek Altın Külçesi elde edebilmekte mümkündür. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 20. karedir. Altın zırh ve alet bakımından kötüdür fakat altın elma ve altın havuç yapımında kullanılan bir madendir. 9 Altın ile altın bloğu yapabilirsiniz.

ELMAS;
 Genel olarak oyundaki en değerli
madenlerden biridir. Sadece en alttan 16 kare içerisinde bulunur ama genellikle 0 - 10. bloklar arasında rastlanır. 0 - 16 arasında bir elmas bulma ihtimali %0.1276’dır. Kırmak için en azından demir kazma gereklidir. Elmas avına giderken özellikle yanınıza “Servet” özelliği olan bir kazma ile (kendisi kırdığınız bloktan 1'den fazla eşya alabilmenizi sağlar. Örneğin Servet III özelliği olan bir kazma bir elmas cevheri kırdığında 4 elmas düşebilir.) gitmeniz önerilir. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 10. karedir. 9 Elmas ile elmas bloğu yapabilirsiniz.

KIZIL TAŞ;
En alttan 0 - 16 kare arasında rastlanabilen bu maden pek çok işlev için kullanılabilir. Kırmak için en azından demir kazma gereklidir. Bir kızıl taş cevherinden 4-5 kızıl taş düşer. Kızıl taş olarak çok çeşitli eşyalar yapabilir ve elektrik ileten devreler kurabilirsiniz. Ayrıca kızıl taş iksir yapımında da kullanılabilir. 0 - 14 kare arasında kızıl taş bulunma ihtimali %1.025‘tir. Aynı zamanda kızıl taş cevheri üzerine sağ ya da sol fare tuşu ile tıklar ya da üzerinde zıplarsanız 30 sn boyunca ışık verir. İstatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 8. karedir. Birçok sistem ve devre yapımında kullanılır.

ZÜMRÜT;

 Oyunun en nadir bulunan madenlerinden biridir. Kırmak için en azından Demir kazma gereklidir. Köylüler ile ticaret yapmak amacıyla kullanılabilir. Şimdilik bunun dışında bir kullanımı bulunmamaktadır. Genellikle yükseklik olarak 29. karenin altında bulunabilir ve istatistiksel olarak en yoğun bulunduğu yükseklik 20. karedir. Sadece Extreme-Hills biyomlarının bulunduğu yerlerde madenlerde sıkça rastlanır. Başka bir biyomda bulunmaz. Genelde tek blok halinde bulunur. Fırında eritilmesine gerek kalmadan kullanılabilir. Tüm köylerin para birimidir. 9 zümrüt ile zümrüt bloğu yapabilirsiniz.

KUVARS;
Oyuna 1.5(1.5.X Kızıltaş Güncellemesi) versiyonunda eklenmiştir. Nether'da bulunan tek madendir. Bloğunun 3 çeşidinin (Normal, Sütun, Oyma) dışında basamak ve merdiveni bulunur. Bloğu 4 tanesiyle yapılır. Ayrıca güneş sensörü ve kızıltaş karşılaştırıcı ve gözlemci yapımında kullanılır.




1 yorum:

  1. sağol kardeşim bende bir türlü maden bulamıyordum sayende az da olsa bilgim oldu.

    YanıtlaSil